Αρχική > Τεχνολογία και Επιστήμες > Φορτίστε το κινητό σας με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια

Φορτίστε το κινητό σας με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια


fortiste-to-kinito-sas-me-ilektromagnitiki-energeia

Πώς θα σας φαινόταν να μπορείς να φορτίσεις το κινητό σας τηλέφωνο κρατώντας το απλά σε εξωτερικό χώρο δίχως πρίζες και ηλιακούς φορτιστές;

Αυτό ακριβώς κατάφερε να κάνει ο Γερμανός σπουδαστής Dennis Siegel, ο οποίος κατασκεύασε μια θαυματουργή συσκευή που συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια από το περιβάλλον και τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια ικανή να φορτίσει το smartphone, το tablet και τα λοιπά gadgets.

Η φιλοσοφία στην οποία βασίζεται η εφεύρεσή του είναι η εξής: Κάθε συσκευή εκπέμπει στο περιβάλλον μια πολύ μικρή ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας. Αυτήν ακριβώς συλλέγει η συγκεκριμένη συσκευή και την μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετώπισε ήταν η δυνατότητα συλλογής ικανοποιητικής ποσότηταςηλεκτρομαγνητικής ενέργειας σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή η συσκευή απαιτεί μια περίπου ημέρα προκειμένου να φορτίσει πλήρως μια μπαταρία AA. Ακόμα κι έτσι όμως, η ανακάλυψη του κατάφερε να βραβευτεί λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ‘Digitale Medien’ (Ψηφιακών Μέσων) του HfK Bremen Hochschulpreis.

Ο σπουδαστής έχει εξελίξει ακόμα περισσότερο τη συσκευή του η οποία πλέον είναι σε θέση να συλλέγει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε δύο κλίμακες: μία κάτω των 100Hz (ηλεκτρικό ρεύμα) και μια άνω των 100Hz (βλ. συχνότητες Bluetooth).

newpost.gr
Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: