Αρχική > Ελλάδα > «Ναι» στον «Αδαμάντιο Κοραή» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

«Ναι» στον «Αδαμάντιο Κοραή» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Μαρτίου 29, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Σύμφωνη η σύγκλητος με την κοινοπραξία των πέντε πανεπιστημίων της Αθήνας
«Ναι» στον «Αδαμάντιο Κοραή» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Σύμφωνη είναι η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΟΠΑ) με την ένταξή του στη νέα Κοινοπραξία των πέντε πανεπιστημίων της πρωτεύουσας που αντικατέστησαν τελικά το μοντέλο του ομοσπονδιακού πανεπιστημίου στο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.

«Η Σύγκλητος συμφωνεί με τη συμμετοχή του ΟΠΑ στη σύμπραξη πανεπιστημίων Αττικής – Αδαμάντιος Κοραής» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε. «Ταυτόχρονα η Σύγκλητος τονίζει ότι, με την απόφασή της αυτή με κανένα τρόπο δεν αποκλίνει από την αταλάντευτη θέση, τόσο τη δική της όσο και όλης της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, να διατηρήσει το ΟΠΑ την αυτόνομη πορεία του μακριά από κάθε τύπου ομοσπονδοποιήσεις, συνενώσεις, συγχωνεύσεις ή αλλαγές της νομικής του προσωπικότητας» σημειώνεται.
«Η Σύγκλητος θεωρεί μείζον θέμα τη διασφάλιση της αυτόνομης πορείας του ΟΠΑ και την εξασφάλιση συνθηκών για την απερίσπαστη συνέχιση της ακαδημαϊκής του παράδοσης, μιας παράδοσης αριστείας, εξωστρέφειας, κοινωνικής λογοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Ο κύριος λόγος έγκρισης της συμμετοχής του ΟΠΑ στην εν λόγω σύμπραξη είναι για να δηλώσει τη γενικότερα θετική του στάση απέναντι σε συνεργασίες, όπως μαρτυρείται, εξ άλλου, και από τη μέχρι σήμερα πολιτεία του. Είναι προφανές ότι το ΟΠΑ θα συνεχίσει την πολιτική του σύναψης συνεργασιών και συμπράξεων με Ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα πλαίσια της ενίσχυσης του ακαδημαϊκού του ρόλου σε διεθνές επίπεδο» καταλήγουν τα μέλη της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου.
tovima.gr
Κατηγορίες:Ελλάδα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: