Αρχική > Κόσμος > Ο Πούτιν διώχνει τις ξένες τράπεζες από τη Ρωσία

Ο Πούτιν διώχνει τις ξένες τράπεζες από τη Ρωσία

Μαρτίου 17, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο το οποίο απαγορεύει σε ξένες τράπεζες να ανοίγουν υποκαταστήματα στη Ρωσία.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε από τη Δούμα, αναφέρει πως οι ξένες τράπεζες θα μπορούν να δραστηριοποιούνται στη Ρωσική αγορά μόνο μέσω θυγατρικών, οι οποίες θα υπόκεινται στη ρωσική δικαιοδοσία.

Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου σημειώνεται πως τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών λειτουργούν διαφορετικά από τις θυγατρικές των ξένων τραπεζών, και δεν υπόκεινται σε πλήρη έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.

Όπως τονίζεται δεν είναι υποχρεωμένα να τηρούν αποθεματικά, ή να ενημερώνουν την τράπεζα της Ρωσίας μέσω λογιστικών συστημάτων, ακόμη και ούτε να αποδίδουν μηνιαίες αναφορές στην Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι υπερασπιστές του νομοσχεδίου σημειώνουν πως με αυτό τον τρόπο μειώνεται η ανταγωνιστικότητα και αποκτούν πλεονεκτήματα έναντι των ρωσικών τραπεζών στην αγορά.

Ο νέος νόμος μεταξύ άλλων, τροποποιεί το υπάρχον τραπεζικό θεσμικό πλαίσιο όπως είχε οριστεί μέχρι και το 2015, συμπεριλαμβάνοντας επίσης τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

tvxs.gr

Κατηγορίες:Κόσμος
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: