Αρχική > Ελλάδα > Η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εγκαινιάζει την «Εποχή των Ιπποτών- Οι Σταυροφόροι στον Μοριά» και την Αίθουσα Α1 του Κάστρου Χλεμούτσι

Η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εγκαινιάζει την «Εποχή των Ιπποτών- Οι Σταυροφόροι στον Μοριά» και την Αίθουσα Α1 του Κάστρου Χλεμούτσι

Μαρτίου 13, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εγκαινιάζει την «Εποχή των Ιπποτών- Οι Σταυροφόροι στον Μοριά» και την Αίθουσα Α1 του Κάστρου Χλεμούτσι Το Σάββατο 16 Μαρτίου!

Η 6η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων θα εγκαινιάσει στις 16 Μαρτίου την Μόνιμη Έκθεση με τίτλο «Η Εποχή των Ιπποτών- Οι Σταυροφόροι στον Μοριά» καθώς και την Αίθουσα Α1 του Κάστρου Χλεμούτσι.

Η μόνιμη έκθεση με προϋπολογισμό 450.000,00 ευρώ ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου 2008 και σε αυτή αρχαιότητες της περιόδου της Φραγκοκρατίας από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η Αίθουσα Α1 ανοίγει για το κοινό μετά τις εργασίες που έγιναν στο πλαίσιο του έργου «Στερέωση Αίθουσας Α1 Κάστρου Χλεμούτσι, Νομού Ηλείας» που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα –Πελοπόννησος-Ιόνιοι Νήσοι 2007-2013» με προϋπολογισμό 500.000,00 ευρώ και χρονική διάρκεια υλοποίησης από 12 Ιουνίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2012.

Στο πλαίσιο του έργου έγιναν εργασίες στερέωσης-αποκατάστασης στην οροφή, την τοιχοποιία και τα ανοίγματα της Αίθουσας. Τοποθετήθηκαν πληροφοριακές/επεξηγηματικές πινακίδες, δημιουργήθηκε βιντεοπροβολή σε υποδομή εντός της Αίθουσας με ενημερωτικό υλικό όλης της πορείας των εργασιών, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια (συμβατικό για ΑμεΑ), διαμορφώθηκε χώρος στάθμευσης επισκεπτών, διαδρομή πρόσβασης ΑμεΑ και κατασκευάστηκε infokiosk πλησίον του χώρου του φυλακίου.

thebestnews

Advertisements
Κατηγορίες:Ελλάδα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: