Αρχική > Αθλητικά > Φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα και μπύρα

Φτερούγες κοτόπουλου με μουστάρδα και μπύρα

Φεβρουαρίου 25, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Ένας συνδυασμός που πρέπει να δοκιμάσετε!


Προετοιμασία :
0-15 λεπτά

Μαγείρεμα :
45-60 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • αλάτι και πιπέρι
  • 3 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κ.γ μέλι (ή καστανή ζάχαρη)
  • 1 φλιτζάνι μπύρα
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 5-6 ολόκληρους κόκκους πιπεριού

Εκτέλεση Συνταγής

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C ή στους 180C στον αέρα.

Πλένουμε και κόβουμε τις άκρες των φτερών και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το μέλι.

Αλατοπιπερώνουμε τις φτερούγες και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Με ένα κουτάλι περιχύνουμε ομοιόμορφα τις φτερούγες με το μίγμα μουστάρδας.

Προσθέτουμε προσεκτικά τη μπύρα και το νερό χωρίς να «ξεπλύνουμε» τη μαρινάδα από τις φτερούγες.

Προσθέτουμε τους κόκκους πιπεριού και ψήνουμε στη χαμηλότερη σχάρα για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να έχει σχεδόν εξατμιστεί. Μετά τα 30 λεπτά, εάν είναι απαραίτητο καλύπτουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.

Αφαιρούμε το φαγητό από το φούρνο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο (αν δεν έχουμε καλύψει νωρίτερα) για 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε τις φτερούγες ζεστές και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί από το ψήσιμο.

νηστικό αρκούδι

Advertisements
Κατηγορίες:Αθλητικά
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: