Αρχική > Ελλάδα > Στα 10 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό το 2012

Στα 10 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό το 2012

Φεβρουαρίου 25, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Φωτογραφία για Στα 10 δισ. τα έσοδα από τον τουρισμό το 2012

Τα δέκα δισ. ευρώ έφθασαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας μας, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα… τους αρχικούς στόχους που είχε θέσει ο ελληνικός τουρισμός για 16 εκατ. διεθνείς αφίξεις.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέας Ανδρεάδης, από το βήμα εκδήλωσης που έγινε με αφορμή την παρουσίαση της έκθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ο ελληνικός τουρισμός παρέμεινε ισχυρός υποστηρικτής του ΑΕΠ της χώρας

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ επισήμανε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, να προχωρήσουν άμεσα μία σειρά αποφάσεις μεγάλης αναπτυξιακής σημασίας για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η ταχύτερη -εντός 24 ωρών- έκδοση θεωρήσεων βίζας Σένγκεν και η χορήγηση σε ελάχιστο ποσοστό 30% θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων. Σύμφωνα με τον κ. Ανδρεάδη, πέραν της απαραίτητης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, σε αμέσως επόμενο στάδιο πρέπει να προχωρήσει η μείωση του ΦΠΑ στην ακτοπλοΐα, όπως και στο συνολικό τουριστικό πακέτο στο 6,5%.

Μεταξύ άλλων, είπε πως πρέπει να ολοκληρωθεί το νέο ειδικό χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό επανεξετάζοντας κρίσιμα θέματα, όπως τα βελτιωμένα πολεοδομικά κίνητρα σε τουριστικές επενδύσεις αιχμής και υψηλής ποιότητας με αντίστοιχα αντικίνητρα σε νέα τουριστική δόμηση χαμηλών κατηγοριών και απόδοσης, όπως και το κρίσιμο θέμα της απόστασης των τουριστικών υποδομών από τον αιγιαλό.

Ιδιαίτερα αισιόδοξα, τέλος είναι τα μηνύματα που λαμβάνει η χώρα για το 2013 από τις περισσότερες αγορές του εξωτερικού. Ήδη, οι παραδοσιακές αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας έχουν δείξει σαφή θετική μεταστροφή. Η βρετανική αγορά είναι παραδοσιακά η πρώτη από τις βασικές αγορές που ξεκινά από νωρίς τον προγραμματισμό και τις προκρατήσεις. Στην αγορά αυτή καταγράφεται αύξηση της τάξης του 20% σε ένα δείγμα 600.000 επισκεπτών, οι οποίοι ήδη έχουν κλείσει τις διακοπές τους για το 2013 στη χώρα μας.

Στη γερμανική, τη γαλλική και τη σκανδιναβική αγορά υπάρχει επίσης σημαντική αύξηση των προκρατήσεων της τάξης του 15%, ενώ στις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία, το Ισραήλ, η Τουρκία κλπ, αν και είναι πολύ νωρίς, διαπιστώνεται βελτίωση της ζήτησης και αύξηση των οργανωμένων πτήσεων, σημαντικά ανώτερη του 20%.

agelioforos.gr

Advertisements
Κατηγορίες:Ελλάδα
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: